11.10.09

Sünnipäev!!!!

Ja jälle on aastake möödas...








(isegi mõned mehed ;-) olid kohale tiritud...
)

Kui eelmisel aastal ebakindlalt ja arglikult kõike nurga tagant piilusin siis seekord oli juba tuttavaid...arutamisi...tegemisi palju...
Eriliselt on mul hää meel selle sinise plagu üle...
Jälle üks sammuke edasi...sellel suvel nii mõnigi tegija tundis mõnel laadaplatsil sellisest asjast puudust...ja sildid!!!
... ja kui Kikukas patendiametiga ka sõja maha peab...


Siin siis Ulvari galerii
Drexi pilte
Valduri galerii

Tegelikult olen viimasel nädalal nii palju sebinud kõikvõimalikel käsitöö ja ettevõtlusega seotud üritustel, et...vbo. olen üle kruvitud aga...
"Isetegija "roll loomemajanduses ja ettevõtlusmaastikul on minu arust jäänud teenimatult üldsuse silmis tahaplaanile...
Kui paljud veel ei tea , kui paljud kehitavad õlgu...aga kui paljude jaoks on see olnud rohkem kui hetk arvuti taga...seltskond, sõbrad, kaasmõtlejad, hingesugulased, huvid, uue õppimine, võrratud kogemused, elus enese leidmine ja miks ka mitte leiva teenimine ja oma tegemiste promomine...
Kommenteerige, kisage,oponeerige...

8.10.09

Kõigile meesõpradele

Pealtnäha süütu video

Vene keelne materjal, kus ilma salgamata seletatakse, et mett tuleb kuumutada 72 kraadini, et seda siis purki ajada.Nii tehtavat meega, mida pole enne jõutud maha müüa ja mis on juba kristalliseerunud.
Keegi ei muretse, et sellises mees puuduvad teatavad tervisele kasulikud komponendid-mesi ju kena vedel-äri on äri, või mis teie arvate? Kas äkki polekski tarvis tavalistele inimestele kõike ära rääkida ja neile müüa kena vedelat mett, mis teatavasti vägagi hästi kaubaks läheb?

Tööstuslik tootmine ja eelkõige äri!!!
Meie presidendiprouast alganud teema...et mida me sööme???...
Lisan siia ka mesindus.ee lehelt hulga kommenteeritud tekste...


Mee kuumutamine


http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13183681
§2. Mee koostis- ja kvaliteedinõuded...
(4) Mesi, ...... peab vastama järgmistele nõuetele:
3) mesi peab olema ........ning kuumutamata ulatuses, mille tagajärjel mee looduslikud ensüümid laguneksid või oluliselt inaktiveeruksid.

http://nammy.pbworks.com/Mesi
Fermendid ja ensüümid ei talu kõrgeid temperatuure. Et mee väärtus säiliks, tuleb vältida selle kuumutamist üle +40oC, samuti ei tohi mett hoida külmkapis.

http://mesindus.ee/files/Mesinik-47_Mee-ERIv.pdf
lk 2 diastaas ja invertaas

http://www.miksike.ee/docs/referaadid2005/ensuumid_evelin.htm
Ensüümid töötavad hästi kitsas temperatuurivahemikus. Nad töötavad aeglaselt temperatuuril alla 30º C ja lõpetavad tegutsemise temperatuuril üle 40º C.

http://mesindus.ee/files/Antu_Rohtla_-_22.03.2008_-_Karksi-Nuia.pdf
Kui mõnikord tekib vajadus ka kristalliseerumata mee järele (lauamesi), siis tuleb mesi üles
soojendada, mitte sulatada.. Mett tuleb soojendada aeglaselt temperatuuril 38-40*. Kõrgem
temperatuur, eriti pikaaegne mee hoidmine temperatuuril üle +42* alandab tunduvalt mee
kvaliteeti.......Ainuke meeliik, mida tuleb enne tarvitamist kuumutada , on sookailult kogutud mesi. Seda
tuleb kuumutada 70*-ni ja hoida selle juures umbes tund aega.

metsamesi- hea ülevaade meeostjatele.

teadusartikkel

Üks inglise keelne teadusartikkel, kus räägitakse erinevatest mee vedeldamise võtetest ja kaasnevatest ohtudest.
http://www.bee-hexagon.net/files/file/fileE/Honey/3HoneyTechnology.pdf

Head mõtlemisainet teile!


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin